Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
10.07.2017 10:38 - Материали за производство на сапун - 2-ра част
Автор: taara Категория: Хоби   
Прочетен: 455 Коментари: 0 Гласове:
0



ЕТЕРИЧНИ МАСЛА

Етерични масла са един чудесен продукт в производството на натурален сапун  . Те осигуряват един естествен аромат в  домашните  рецепти и ефекта  е поразителен.За разлика от базовите масла ,те се прибавят в малки количества след като  осапуняването е завършило/преди разливане във формите /.Добавят се по различни причини: за аромат,да подсилят действието на сапуна и с лечебен ефект.

В днешно време  етеричните  масла , които идват от всички краища на планетата са  широко  достъпни и използвани.

Обхватът на етеричните масла е голям - от ароматизиране на ваната до промяна на умственото и емоционалното състояние (повишена жизненост, активна умствена дейност, сексуално желание, премахването на апатия, комфорт, спокойствие).

Етеричните масла имат лечебни свойства, следователно, често се използват за профилактика и лечение на много заболявания. Поради високата сила на проникване през кожата и разнообразното козметично действие етерични масла успешно се използват и за подобряване на състоянието на кожата.

По-долу ще намерите линкове , които ще ви отведат към различни масла използвани в производството на сапун. Всеки линк съдържа информация за маслото и за качествата които притежава.

Лавандула Роза Бергамот



Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: taara
Категория: Забавление
Прочетен: 54641
Постинги: 28
Коментари: 46
Гласове: 150
Спечели и ти от своя блог!
Архив